Aisha Vissers

Logo - Aisha Vissers

Tips voor meer tevredenheid

Tips voor meer tevredenheid

Tips voor meer tevredenheid​

Tevredenheid is een gemoedstoestand
waarbij je niet meer verlangt dan wat op dit moment is.

Het lijkt alsof onze hele samenleving is ontworpen om constant en overal een beetje “gelukzalig” te zijn. in welke wereld leven we eigenlijk? Hoe vaak doen we niet alsof we gelukkig zijn? vooral op social media lijkt alles altijd perfect, als je het zou geloven. Maar het is helemaal niet de bedoeling om constant gelukkig te zijn en alle “ongelukkige momenten” te vermijden. 

Wat maakt jou tevreden? Je voelt tevredenheid wanneer je in het moment kunt zijn en alles op zijn plaats valt. Het is een toestand waarin je rustig kunt ademen, diep in je buik. Je bent niet extatisch blij of diep ontroerd, maar gewoon neutraal en ontspannen. Je voelt je comfortabel in je eigen huid en bent tevreden met wat er op dit moment is.

Tips voor meer tevredenheid​

Wie heeft eigenlijk de macht om te bepalen wat jou gelukkig maakt?

Wat bepaalt eigenlijk dat je vóór je dertigste getrouwd moet zijn, een huisje, boompje, beestje moet hebben? Is dat werkelijk wat je zelf wilt? Of is het een sociale verwachting die je hebt geïnternaliseerde? Het is belangrijk om je eigen waarden en verlangens te onderzoeken, los van externe druk. Misschien ontdek je dat je andere prioriteiten hebt of een andere weg wilt bewandelen. En dat is helemaal prima! Het leven is een persoonlijke reis en het is essentieel om keuzes te maken die in lijn zijn met jouw ware zelf.

En stel dat je ervoor kiest om geen kinderen te krijgen. Mag je dan gewoon ongelooflijk gelukzalig zijn, omdat je geniet van de vrijheid en andere aspecten van het leven? Moet je jezelf verantwoorden waarom het jou “(nog) niet gelukt” is om kinderen te krijgen? Absoluut niet. Ideeën heeft het recht om zijn eigen pad te volgen en beslissingen te nemen die in lijn zijn met zijn of haar persoonlijke geluk en welzijn. Het is belangrijk om te luisteren naar je eigen behoeften en verlangens, zonder jezelf te laten beïnvloeden door maatschappelijke verwachtingen of oordelen van anderen. Wees trots op de keuzes die je maakt en laat je geluk niet afhangen van het voldoen aan externe normen.

Is het werkelijk noodzakelijk om op je zestiende al te weten welke richting je leven op moet gaan? Waarom zou je nu al moeten beslissen wat je wilt worden als je volwassen bent? Het is een tijd van ontdekking en groei, en het is normaal dat je nog veel moet verkennen. Je bent nog volop bezig om jezelf te vormen en te ontdekken wat jouw passies en interesses zijn. Dus maak je geen zorgen als je nog niet alle antwoorden hebt. Het is juist prachtig als je je toekomst al helder voor ogen hebt en met volle overtuiging ernaar streeft. Ik heb daar echt bewondering voor!

Aan de andere kant, ik weet niet eens wat ik vanavond wil eten, laat staan waar ik over tien jaar zal zijn. het leven zit vol onverwachte wendingen en mogelijkheden. Wie weet welke kansen en uitdagingen er op je pad zullen komen? Dus maak je geen zorgen als je nog niet alle antwoorden hebt. Het is normaal om te evolueren, te groeien en nieuwe dingen te ontdekken terwijl je door het leven gaat.

Tips voor meer tevredenheid​

Laten we eens nadenken over alle overtuigingen die ons zijn opgelegd door de maatschappij, ons ouderlijk huis, onze vrienden, of simpelweg omdat het als de norm wordt beschouwd. Passen die overtuigingen eigenlijk wel bij jou? Wat wil jij zelf echt? Waar wordt jij gelukkig van? Waarmee ben jij tevreden?

Het is belangrijk om jezelf deze vragen te stellen en eerlijk te reflecteren op wat jouw eigen waarden en verlangens zijn. soms kunnen we gevangen zitten in de verwachtingen van anderen, waardoor we vergeten wat werkelijk belangrijk is voor ons eigen welzijn en geluk. Het is essentieel om je eigen stem te vinden en te luisteren naar wat jou vervult, inspireert en vreugde brengt.

Misschien ontdek je dat bepaalde overtuigingen niet langer resoneren met wie je werkelijk bent. Dat is helemaal oké. Het is jouw leven en jij hebt de vrijheid om jouw eigen pad te bewandelen. Wat anderen denken of verwachten, hoeft niet jouw leidraad te zijn. je hebt de kracht om je eigen keuzes te maken en te streven naar datgene wat jou gelukkig maakt en waar jij voldoening uit haalt.

Dus neem de tijd om te reflecteren en te ontdekken wat je werkelijk wilt. Laat je niet leiden door externe verwachtingen, maar volg je eigen innerlijke kompas. Je verdient het om een leven te leiden dat in lijn is met jouw eigen authentieke zelf en waar je blij en tevreden mee bent.

Tips voor meer tevredenheid​

Er is iets magisch aan het creëren van een maaltijd, het combineren van smaken, texturen en aroma’s. Het is een vorm van zelfexpressie en liefde die ik in elk gerecht kan stoppen. Het zien van het resultaat van mijn inspanningen en het delen van dat moment met dierbare mensen is een diep bevredigend en tevreden gevoel. 

Terwijl we samen genieten van het eten, ontstaat er een speciale verbinding. Het is een moment van samenzijn, waarin we kunnen ontspannen, lachen en verhalen delen. Het is een gelegenheid om echt in het hier en nu te zijn en te waarderen wat er voor ons ligt: een heerlijke maaltijd en het gezelschap van elkaar.

Het is mogelijk om tegelijkertijd tevreden te zijn met je leven en dromen te hebben voor de toekomst. Je kunt volop genieten van de reis die je aflegt om de dromen te verwezenlijken. Tegelijkertijd waardeer je ook wat er op dit moment is, omdat dit moment het resultaat is van jouw inspanningen en keuzes.

Het is belangrijk om balans te vinden tussen het najagen van je toekomstige doelen het koesteren van het heden. Door te streven naar je dromen geef je richting en betekenis aan je leven. Je hebt iets om naar uit te kijken en te werken aan je persoonlijke groei. Dit kan energie en motivatie geven. 

Maar vergeet niet om onderweg te genieten van elke stap, elk moment en elke prestatie die je bereikt. Wees dankbaar voor wat je hebt bereikt en wat je omringt. Dit besef van dankbaarheid en tevredenheid zal je helpen om gelukkig te zijn in het hier en nu, terwijl je tegelijkertijd bouwt aan een toekomst die je voor ogen hebt.

Dus wees trots op wat je al hebt bereikt, koester het heden en blijf dromen en streven naar wat je wilt bereiken. Op die manier kun je een vervullend en bevredigend leven leiden, waarin je zowel tevreden bent met wat er is als hoopvol uitkijkt naar wat nog komen gaat.

Tips voor meer tevredenheid​

Tevredenheid. Hoe kan je dat vergroten?