Aisha Vissers

Logo - Aisha Vissers

Vijf tips om beter te slapen

Vijf tips om beter te slapen!

tips om beter te slapen

Word jij vermoeid wakker door slapeloze nachten?

In dit blog tips voor een fijne nachtrust

Herken jij jezelf in nachten wakker liggen? Hoe meer je naar het gesnurk van je partner luistert, hoe intenser het lijkt te worden.

Je blijft maar piekeren en malen over dat ene. Hoe langer je erover nadenkt, hoe meer beren je op de weg ziet. De moed zinkt je weer in de schoenen, want het is alweer halverwege de nacht en jij hebt alleen maar een tijdje plafond liggen staren en liggen woelen van de ene op de andere zij.

Met een beetje pech schiet je in de angst, je hartslag schiet omhoog, je begint te transpireren, je gaat er maar even bij zitten en dan -als je wilt gaan liggen- krijg je het ook nog eens stikbenauwd en lijkt liggen voor nu onmogelijk geworden. Dan maar hup je bed uit om even naar beneden te lopen voor een nachtelijke snack of een glas drinken. Voor je het weet draai je een nacht vol met rondjes..

Je hebt inmiddels echt A L L E S al geprobeerd om te gaan slapen, maar het lukt je weer niet. En dat irriteert je, het maakt je moedeloos en verdrietig. Met een beetje pech heb je weer die slaappil nodig om zo enigszins wat slaap te krijgen om de volgende dag je werkzaamheden te kunnen verrichten.

tips om beter te slapen

Ik begrijp het. Je hebt natuurlijk alle slaaptips al geprobeerd. Mediteren, yoga, een fles wijn leegdrinken…., affirmaties, boeken lezen en zelfhypnose.

En dan tijdens een boswandeling het uitschreeuwen van de frustraties die je inmiddels hebt opgebouwd.

Daarnaast lijkt er ook nog steeds een taboe te zitten om dit probleem bespreekbaar te maken. Er heerst een schaamte op ‘hoe het zou moeten zijn’. Want als partners slaap je samen en niet gescheiden, toch? En hoe je ook slaapt, je hoort wel te presteren op school of op je werk. Geen excuses hier voor ‘te laat komen’ toch? Maar hoe hou je dit vol?

tips om beter te slapen

Hoe dan wel?

Laten we voorop stellen dat het slecht slapen ALTIJD een oplossing is voor een probleem. Het slecht slapen is namelijk nooit de oorzaak.

En nu vraag ik jou;  

Veel liefs, Aisha